Hogy boldogok legyünk és potenciálunk teljében virágozzunk, a személyes- és szakmai fejlődésre egyaránt szükségünk van.

Mindenki különböző céllal fáradozik új lehetőségek teremtésén: becsvágy, pénz, befolyás, karrierépítés, új kihívások keresése, stb. Természetes, hogy keressük azokat a kihívásokat és körülményeket, ahol legjobban meg tudunk nyilvánulni, amelyek provokálnak és a legjobbat hozzák ki belőlünk.

Míg legtöbben tisztában vagyunk azzal, hogy mire van szükségünk vagy mit KELL tennünk a siker eléréséhez – fáradtságos munka, túlórázás, nagyobb felelősség vállalása – addig kevesebb figyelmet fordítunk arra, hogy mit NEM KELL tennünk, vagy miről kell lemondanunk ahhoz, hogy elérjük, amit akarunk.

A csillagjegyed elárulja, hogy melyik virág illik hozzád a legjobban

Láthatjuk, hogy a viselkedésünk és szokásaink csakis gondolataink eredménye, amelyek előre vihetnek a céljaink felé vezető úton – vagy épp ellenkezőleg, hátra taszíthatnak minket.

Nézzük, mire nincs szükségünk ahhoz, hogy boldog és sikeres életünk legyen!

1. Ne erőlködj azon, hogy mindenkit boldoggá tégy

Mindenki mindenkiről véleményt alkot. És sajnos, sokan túlságosan fontosnak tartjuk azt, hogy mit gondolnak rólunk mások. Ez valamilyen szinten természetes, hiszen mindannyian azt szeretnénk, ha elfogadnának, értékelnének minket.

Amikor tudatosan menetelsz a siker felé, mindig fogsz találkozni olyan emberekkel, akik különböző okokból nem értenek egyet veled, kérdőre vonnak vagy kételkednek benned – irigységből, keserűségből, félelemből vagy más miatt. Mások sikere gyakran vált ki ilyen érzéseket az emberekből, mert nem mindenki tesz lépéseket valami jobb felé, nem mindenki hajlandó változtatni azokon a körülményeken, amiben van. És ez nem tetszik nekik. Fontos azonban emlékezned arra, hogy ez nem a te problémád, hanem az övék. Nem őket kell boldoggá tenned, hanem önmagadat. Mert a te életedről van szó, nem máséról.

Pénteki Horoszkóp - A csillagos sajnos rossz konstellációban helyezkednek el az égen...

2. Ne keress kifogásokat, ha te vagy felelős tetteidért

Sok olyan intelligens és belevaló ember van, aki azért nem lesz soha sikeres, mert folyton kifogásokat keres és másokat kritizál. Ha adódik egy lehetőség az életedben, akkor azt alaposan mérlegelned kell és tudnod kell, hogy csakis rajtad múlik, hogy képes vagy-e kihasználni azt a lehetőséget és megvalósítani terved, vagy sem. Másokat hibáztatva saját problémáid miatt, reklamálva és kifogásokat gyártava soha nem fogsz pozitív eredményt elérni. Soha. Ha őszinték tudunk lenni magunkkal, akkor hibáinkat is képesek vagyunk beismerni.

A cikk folytatódik a következő oldalon! Az alábbi számokra kattintva lapozhat: