A híres pszichológus, Barton Goldsmith tollából származik a szeretet 10 szabálya, amely több párt is elkalauzolt már a boldogság és a harmónia irányába.

Prof. dr. Barton Goldsmith immár 25 éves tapasztalattal rendelkezik a kapcsolat- és házasságterápiák terén. Több könyvet is kiadott már hasonló témakörökben, a legfrissebb szerzeményében viszont a szeretet 10 szabályára tér ki, melyet most mi is megosztunk veletek.

1. Ha valaki megbánt, te sose bánts őt viszont. Ahelyett, hogy bosszút forralnál, fejezd ki számára, hogy érzéseidben mélyen megsértett téged, ami miatt most bocsánatot kell kérnie. Így javíts érzelmi életeden.

Egy angyal vagy egy démon lakik benned? Tudd meg, miről árulkodik a csillagjegyed!

2. Minimalizáld a drámát az életedben. Kapcsolatban élni számos kihívással jár. Nem érdemes minden apróságért bevágnod a durcát. Ugyanis így fölösleges dolgokra fecséreled az energiád, míg figyelmen kívül hagyod azt, akit szeretsz. Az apróságokat csak hagyd apróságoknak maradni.

3. Ha hibát követtél el, vállald a felelősséget érte. Tévedni emberi dolog. El kell hát fogadnod, hogy se te, sem a partnered nem tökéletes. Azzal, hogy nem vállalod magadra a társad hibáját, jókora feszültségtől óvod meg a viszonyt.

4. Amennyiben lelassult a szerelmi életed, beszéljetek róla, és figyeljétek meg egymás reakcióit. Rendben van az, ha mindketten egyetértetek, de ha egyikőtök több fizikai figyelmességre vágyik, igyekeznetek kell megoldani azt. A partnered ugyanis szomorú lehet, vagy épp egyedül érezheti magát, ez pedig téged távol tarthat tőle.

5. Töltsetek el egy estét a kanapén úgy, hogy csak öleljétek egymást. Ne filmezzetek, ne csináljatok semmit, hanem mormoltassatok zenét a háttérben, és élvezzétek egymás közelségét. Egyesek számára ez a gesztus legalább annyira meghitt és intim, mint a szeretkezés.

A Dalai Láma személyre szabott üzenete neked, csillagjegyed szerint

A cikk folytatódik a következő oldalon! Az alábbi számokra kattintva lapozhat: