A csillagjegyeket sokféle módon feloszthatjuk: csoportosíthatjuk az alapján, milyen elemekhez tartoznak, de évszakok, vagy éppen uralkodó bolygók alapján is besorolhatjuk őket. További kategorizálási lehetőséget kínálnak az aktivitás és a passzivitás szerinti rendszerezések. De mit kell tudni ezekről?

A zodiákusokat fel lehet osztani az alapján, hogy aktív, vagy éppen passzív energiákat közvetítenek. Vannak olyan szakértők, akik ugyanezt a rendszerezést negatív-pozitív, jin-jang, vagy éppen férfias-nőies jelzőkkel illetik. A tényen az elnevezés mindenesetre nem változtat: az aktív jegyekhez a tűz- és a levegőjegyű, míg a passzívakhoz a víz- és a földjegyű emberek sorolhatóak.

Ez veszélyezteti a leginkább az egészségedet – A csillagjegyed szerint

De mit is takar mindez?

Annak ellenére, hogy pozitívnak, aktívnak, vagy ezzel szemben negatívnak és passzívnak nevezzük a csoportokat, fontos kiemelnünk, hogy ez nem minősítés. Tehát nem jelent rosszat az, ha te a passzív emberek közé tartozol, és az sem tükröz feltétlenül jót, ha az aktív csoport tagja vagy.

Ez a csoportosítás arra világít rá, hogyan reagálsz a környezeted változásaira, mennyire vagy ellenálló, vagy éppen elfogadó személyiség.

Kifejezetten jó dolog, ha tisztába kerülsz mindezzel, hiszen közelebb visz a személyiséged megismeréséhez, és segíthet, hogy előre felkészülj bizonyos élethelyzetekre. Természetesen az aktív és passzív besorolást még számos dolog felülírhatja, módosíthatja: ilyen az aszcendensed vagy a holdjegyed. Ami biztos, hogy az alábbiak alapján te is tartozol egy bizonyos energiaszinthez, és így jobban megértheted, kik azok az emberek, akik barátilagvagy akár párkapcsolati szinten jobban illenek hozzád másoknál.

Az aktív jegyek

Az aktív jegyekhez a tűz- és a levegőjegyű emberek tartoznak, tehát a Kosok, az Ikrek, az Oroszlánok, a Mérlegek, a Nyilasok és a Vízöntők.

Kedves Vízöntő olvasd el a mai horoszkópod! :)
(2019-06-20)

A mai egy nagyon kiegyensúlyozott nap lehet az életében, kedves Vízöntõ, amikor is tényleg, nyugodtan hátradõlhet, hisz mind önmagában, mind pedig a környezetében, rend és béke honol. Használja fel ezt az idõt egy kis regenerálódásra, kikapcsolódásra, hiszen ilyenkor van az embernek lehetõsége arra, hogy úgy igazán elengedje magát. Kellemes pihenést!

Kedves Vízöntő szeretnéd megkapni a saját Napi horoszkópd?

Kérem

Ingyenes és az is marad!

Ezt a horoszkópot még nem ismered! Tudd meg, milyen ember vagy az ősi japán asztrológia szerint!

Ezek az emberek lendületesek, pörgősek, sokszor hevesen reagálnak. Arra törekszenek, hogy minél jobban érvényesíteni tudják akaratukat, ennek megfelelően céltudatosak és kitartóak, szorgalmasak. Ha elhatalmasodik rajtuk az aktivitás, akkor azonban hajlamosak túlreagálni bizonyos helyzeteket. Keményen, túlzóan léphetnek fel másokkal szemben, adott esetben még tapintatlanok is lehetnek. Ekkor nehezen húznak határokat, képtelenek mértéket tartani, és kíméletlenül, ingerlékenyen tudnak fellépni embertársaikkal szemben.

A párkapcsolatokat illetően dominánsak, irányítóak, emiatt nehezen fér meg egymás mellett – legalábbis nem mindig tud jól együttműködni – két aktív jegyű ember. Nem igazán tűrik a határokat, a szabályokat, és erős a szabadságvágyuk. Ugyanakkor sokszor kenyérre lehet kenni őket, hiszen nagyon tudnak szeretni, odaadóan viselkedni, különösen akkor, ha ezért néhány szép bókot is kapnak.

A cikk folytatódik a következő oldalon! Az alábbi számokra kattintva lapozhat: