Az egyiptomi kultúra mindig is a misztériumok forrása marad nem csak a filmkészítők és az archeológusok számára, hanem nekünk, egyszerű embereknek is.

A Nap az egyiptomiak kultúrájában központi szerepet töltött be, hiszen az égbolton megtett útja a születés, halál és újjászületés örökkévaló ciklusát jelképezte. A fáraókat pedig isteneknek tekintették, hiszen hitük szerint ők voltak azok, akik földi létük után halhatatlanná válva eljutottak az istenek világába, a túlvilágba. Ezek az istenek az egyiptomi csillagjegyek meghatározásában is közrejátszanak, hiszen minden egyes isten egy-egy csillagjegyet testesít meg.

5 csillagjegy, mely hajlamos túl hamar feladni

A Nílus (január 1-7, június 19-28, szeptember 18-26)

A görög történész, Herodotusz szerint „Egyiptom a Nílus ajándéka.” – és ez való igaz, hiszen az egyiptomiak életében a Nílus központi szerepet töltött be, oly annyira, hogy az ősi naptáruk a Nílus három ciklusán alapult. Ez a csillagjegy mindig valami újat és frisset reprezentál. Akik ezen csillagjegyben születtek a végletekig szenvedélyesek és életük minden egyes napját intenzíven megélik. A konfliktusokat messze elkerülik, mert lelki békéjük mindennél többet ér.

Amon-Ra (január 8-21, február 1-11)

Amon-Ra az egyiptomiak napistene. Ez a csillagjegy a második az egyiptomi csillagjegyek között és azok, akik ebben születtek kitűnő vezetők. Magabiztosak és maximalisták, így félkész munka sosem kerül ki kezeik alól. Másokra is inspirálóan hat személyiségük, és nagyon nagy befolyásuk lehet másokra.

Mut (Január 22-31, szeptember 8-22)

A „Mut” anyát jelent egyiptomi nyelven, ezért nem meglepő, hogy akik ezen csillagjegyben születtek igazán gondoskodó természetűek. Döntéseiket mindig higgadt fejjel hozzák, és sosem ítélkeznek elhamarkodottan. Leginkább az oktatásban és az ügyvédi pályán érhetnek el kimagasló sikereket.

Geb (február 12-29, augusztus 20-31)

Geb az egyiptomi földisten. Ez a csillagjegy egy érzékeny és érzelmeket alapuló mentalitást hordoz, ezért szülöttei minden érzelmek szerint tesznek. Ők azok, akik más problémáját a sajátjuknak érzik, és a világ történéseire is nagyon érzékenyen reagálnak.

2019. október 24. - Telihold a Bika jegyében – Függőségek nélküli biztonság

A cikk folytatódik a következő oldalon! Az alábbi számokra kattintva lapozhat: