Bhutánban az asztrológiának egy sajátos változata alakult ki. Elméletük arra a buddhista alaptézisre épül, mely szerint az élet körforgásából a tudatlanság miatt nem tud az ember kilépni. A 12 csillagjegyhez ebből kifolyólag a tudatlanság 12 féle megnyilvánulását rendelték.

A bhutáni asztrológiai jegyek tehát arról szólnak, hogy melyik szülöttet, milyen tudatlanság tart fogva. A megvilágosodást akkor érhetjük el, ha megszabadulunk a jegyünket uraló tudatlansági állapottól.

A bhutáni asztrológia 12 csillagjegye hónapok szerinti felosztása egy az egyben passzol a nyugati asztrológia csillagjegyeivel.

Napi Szerelmi Horoszkópok - 2019-06-28 - A mai napon olyan helyzet állhat elõ, mely...

KOS:

Avijja – A vak ember
Önismeret

A Vak ember a tudatlanság központi állapotát testesíti meg: teljesen öntudatlan. Nem hajlandó képezni magát, nem akar fejlődni. Saját képességeit teljes mértékben elhanyagolja, hagyja parlagon heverni mind azt az értéket, mely benne rejlik. Talán nem is tud róluk, hiszen vak. A bhutániak az ilyen embert Avijja-nak, azaz öntudatlannak nevezik, aki azonban egyúttal ártatlan is. A Vak ember feladata, hogy foglalkozzon a tudattalan régióival és fedezze fel a saját képességeit. El kell sajátítani a megfontoltságot is, hogy ne érje annyi veszteség. A meggondolatlansága ugyanis sokszor a vesztébe sodorja. Előbb gondolkozz, aztán cselekedj! A tudatlanságból kivezető út Avijja számára az, ha elkezd önismerettel foglalkozni és gyakorolja az önkontrollt.

Kedves Kos olvasd el a mai horoszkópod! :)
(2020-02-23)

A reggel kicsi nehezen indulhat, sõt, délre már kifejezetten túlterheltnek, fáradtnak érezheti magát. Itt az idõ, egy kis szünetet tartania, egy, igyon egy jót, s egy röpke sétát is érdemes megejtenie, attól nagyon feltöltõdhet. Estére szervezzen valami igazán pihentetõ, kellemes programot és semmiképpen se foglalkozzon munkával, sõt, még csak ne is gondoljon rá, kedves Kos!

Kedves Kos szeretnéd megkapni a saját Napi horoszkópd?

Kérem

Ingyenes és az is marad!

BIKA:

Sankara – A fazekas mester
A szellem ereje

A buddhisták szerint azért születünk erre a földre, hogy a szellemünk fejlődjön. Ahogy testet öltünk, meg is kezdődik ez a folyamat. Az ember egója is szárba szökken annál, aki túlságosan sokat foglalkozik önmagával, és az anyagi világgal. Ha a Sankara szülött lehanyagolja a szellemi fejlődését, akkor fennáll a veszélye annak, hogy beleragad az anyagba. Sankara egy fazekas mester, és olyan lesz az edény, amilyen a fazekas, tartja a mondás. Mivel az anyaggal foglalkozik, túl nagy hatással van rá a fizikai világ, a tárgyak. A fazekas mester azonban a gondolatainak is a rabjává válhat. Ez a megkötöttség egy illúzió világba kalauzolja őt, nincs tiszta képe a valóságról. Eltéved. A megoldás számára az öntudatlanság megszabadulásra, ha felszabadítja magát a megkötöttségei alól, és megismeri a szellem erejét.

Kedves Bika olvasd el a mai horoszkópod! :)
(2020-02-23)

Ma, szinte csak úgy özönlhetnek a nyakába a problémák és válságok, alig teszi ki a lábát a reggel folyamán. Talán a legjobb az lenne, ha inkább otthon ténykedne, s nem menne sehová. A lehetséges, tegyen így, kedves Bika, különben, nincs mit szépíteni rajta, egy nagyon fárasztó napnak nézhet elébe!

Kedves Bika szeretnéd megkapni a saját Napi horoszkópd?

Kérem

Ingyenes és az is marad!

Ikrek:

Vinnanna - Nyughatatlan majom
Öntudat

A Vinnanna szülöttet a bhutániak egy nyughatatlan, izgága majommal ábrázolják. Az ő számára a saját tudatlanságából való megszabadulás útja az öntudatra ébredés, a tudatos cselekedetek felvállalása. Összeszedettséget kell tanulnia, mert túl szétszórt. Le kell győznie a kényszeres cselekvéseket, mint fecsegés, ide-oda rohangálás, nyugtalanság. A majom a képen azzal van elfoglalva, hogy szedi a gyümölcsöket a fáról. Ami azt is szimbolizálja, hogy mindig egy következő szép, érett gyümölcs vonja el a figyelmét. Az ő tudatlansági állapota a nyughatatlanság. Ebből kell kiszabadítania magát. Folyton belekezd dolgokba, melyeket minduntalan félbehagy egy másik elfoglaltság kedvéért. Így semmit nem fejez be rendesen. A megszabadulás útja számára a nyugodt lelkiállapot megtalálása.

Kedves Ikrek olvasd el a mai horoszkópod! :)
(2020-02-23)

A mai nap, simán és gördülékenyen mehet minden, aminek eredményeképp, lesz ideje életének több területére is koncentrálni egyszerre. Hozza ki a legtöbbet a napból, s töltse azzal, akit, amit szeret, akkor ma csodákra lehet képes!

Kedves Ikrek szeretnéd megkapni a saját Napi horoszkópd?

Kérem

Ingyenes és az is marad!

A cikk folytatódik a következő oldalon! Az alábbi számokra kattintva lapozhat: