Bhutánban az asztrológiának egy sajátos változata alakult ki. Elméletük arra a buddhista alaptézisre épül, mely szerint az élet körforgásából a tudatlanság miatt nem tud az ember kilépni. A 12 csillagjegyhez ebből kifolyólag a tudatlanság 12 féle megnyilvánulását rendelték.

A bhutáni asztrológiai jegyek tehát arról szólnak, hogy melyik szülöttet, milyen tudatlanság tart fogva. A megvilágosodást akkor érhetjük el, ha megszabadulunk a jegyünket uraló tudatlansági állapottól.

A bhutáni asztrológia 12 csillagjegye hónapok szerinti felosztása egy az egyben passzol a nyugati asztrológia csillagjegyeivel.

Heti angyalhoroszkóp 2019. január 22-28.: Lámpát tartanak neked az angyalok

KOS:

Avijja – A vak ember
Önismeret

A Vak ember a tudatlanság központi állapotát testesíti meg: teljesen öntudatlan. Nem hajlandó képezni magát, nem akar fejlődni. Saját képességeit teljes mértékben elhanyagolja, hagyja parlagon heverni mind azt az értéket, mely benne rejlik. Talán nem is tud róluk, hiszen vak. A bhutániak az ilyen embert Avijja-nak, azaz öntudatlannak nevezik, aki azonban egyúttal ártatlan is. A Vak ember feladata, hogy foglalkozzon a tudattalan régióival és fedezze fel a saját képességeit. El kell sajátítani a megfontoltságot is, hogy ne érje annyi veszteség. A meggondolatlansága ugyanis sokszor a vesztébe sodorja. Előbb gondolkozz, aztán cselekedj! A tudatlanságból kivezető út Avijja számára az, ha elkezd önismerettel foglalkozni és gyakorolja az önkontrollt.

Kedves Kos olvasd el a mai horoszkópod! :)
(2019-04-22)

Ma rendkívül sok behatás érheti, kedves Kos, melyek kapcsán, bizonyos elõérzetei támadhatnak, amik fontos planetáris üzeneteket hordozhatnak. Elemezze benyomásait, mert azok most nagy segítségére lehetnek egy vállalkozás sikeresebbé tételében!

BIKA:

Sankara – A fazekas mester
A szellem ereje

A buddhisták szerint azért születünk erre a földre, hogy a szellemünk fejlődjön. Ahogy testet öltünk, meg is kezdődik ez a folyamat. Az ember egója is szárba szökken annál, aki túlságosan sokat foglalkozik önmagával, és az anyagi világgal. Ha a Sankara szülött lehanyagolja a szellemi fejlődését, akkor fennáll a veszélye annak, hogy beleragad az anyagba. Sankara egy fazekas mester, és olyan lesz az edény, amilyen a fazekas, tartja a mondás. Mivel az anyaggal foglalkozik, túl nagy hatással van rá a fizikai világ, a tárgyak. A fazekas mester azonban a gondolatainak is a rabjává válhat. Ez a megkötöttség egy illúzió világba kalauzolja őt, nincs tiszta képe a valóságról. Eltéved. A megoldás számára az öntudatlanság megszabadulásra, ha felszabadítja magát a megkötöttségei alól, és megismeri a szellem erejét.

Kedves Bika olvasd el a mai horoszkópod! :)
(2019-04-22)

Központi szerepet kaphatnak ma életében, a barátaival, esetleg munkatársaival folytatott eszmecserék, melyek nagyon fontos dolgokra világíthatnak rá. Hallgassa figyelmesen, amit mások mondanak, s okuljon szavaikból, akkor most messzire juthat!

Ikrek:

Vinnanna - Nyughatatlan majom
Öntudat

A Vinnanna szülöttet a bhutániak egy nyughatatlan, izgága majommal ábrázolják. Az ő számára a saját tudatlanságából való megszabadulás útja az öntudatra ébredés, a tudatos cselekedetek felvállalása. Összeszedettséget kell tanulnia, mert túl szétszórt. Le kell győznie a kényszeres cselekvéseket, mint fecsegés, ide-oda rohangálás, nyugtalanság. A majom a képen azzal van elfoglalva, hogy szedi a gyümölcsöket a fáról. Ami azt is szimbolizálja, hogy mindig egy következő szép, érett gyümölcs vonja el a figyelmét. Az ő tudatlansági állapota a nyughatatlanság. Ebből kell kiszabadítania magát. Folyton belekezd dolgokba, melyeket minduntalan félbehagy egy másik elfoglaltság kedvéért. Így semmit nem fejez be rendesen. A megszabadulás útja számára a nyugodt lelkiállapot megtalálása.

Kedves Ikrek olvasd el a mai horoszkópod! :)
(2019-04-22)

Az ép testben, ép lélek alapja a pozitív látásmód, ami minden akadályon képes átlendíteni az embert, kedves Ikrek, legyen bármekkora is a baj! A megoldás kulcsa most abban rejlik, mennyire is fogja fel feladatnak, mintsem problémákat a felmerülõ dolgokat, melyekkel, ha sikerül megbirkóznia, nem csak eredményesebbnek, de sokkal boldogabbnak is fogja érezni majd magát!

A cikk folytatódik a következő oldalon! Az alábbi számokra kattintva lapozhat: